Akvárium_0Akvárium_1Akvárium_2Akvárium_3Akvárium_4Akvárium_5


Partnerünk: tárhely, webtárhely

AKVÁRIUM VÁSÁRLÁS


Bizonyára Önt is elkápraztatja egy jól megtervezett, szépen berendezett akvárium. Ahhoz azonban, hogy valóban olyan eredményt kapjunk akváriumunk telepítése után, amilyet szerettünk volna, nem árt néhány fontos tudni való. Egy akvárium telepítéséhez, nem elég, ha azt gondoljuk magunkról, hogy van esztétikai érzékünk, ezért biztosan szép és jó lesz.

- Mielőtt megvásárolnák az akváriumot, találjuk ki, hogy legyen a helye. A hely megválasztásánál elkell gondolkoznunk olyan dolgokon, hogy mekkora is legyen az akvárium. Fontos tudni, hogy minél nagyobb egy akvárium annál könnyebb beállítani a biológiai egyensúlyt, valamint a halaknak is könnyebb megfelelő környezetet biztosítani (pl nagyobb élettér, könnyebb együtt tartás, stb...). Fontos továbbá a hely megválasztásánál, hogy ne tegyük ki az akváriumot közvetlenül napfénynek, mert nagyon könnyen kordában nem tartható algásodáshoz vezethet.

- Ha megvan a hely elkell gondolkozni azon, hogy mire tegyük. Manapság nagyon sok fajta bútor és szerelvény közül választhatunk. Web áruházunk is kínál különböző formájú és színű előre gyártott bútorokat. Ne feledjük, hogy egy akváriumnak nem csak az önsúlya lehet jelentős, de még hozzá jön a beletöltött víz súlya is. A felületnek, ahova az akváriumot helyezzük simának kell lennie, és érdemes egy réteg hungarocellt, vagy polifoamat alátenni, hogy még jobban kiegyenlitse a felületet, amin az akvárium fekszik. Ez szintén a nagy súly miatt van, hiszen az akvárium alja is üvegből van, amin nagyon nagy nyomás alatt van, és könnyen eltörhet ha nem fekszik fel rendesen. Szintén fontos, hogy ha nagyobb akváriumot veszünk, akkor hova rakjuk a külső szűrőt?! Erre is megoldás az előre gyártott bútor ami úgy van kialakítva, hogy alsó ajtós polcán helyet biztosítson.

- Az akváriumoknak megfelelő világítást kell biztosítani, ahhoz, hogy egészséges halaink, növényeink lehessenek. Másodsorban pedig nem árt ha látjuk is akváriumunk elő világát. Web áruházunkban előre gyártott világítás technikákat árulunk, ami könnyen és gyorsan megoldhatja ezt a problémát.

- A szűrés szintén nagyon fontos. Szűrés nélkül nem érdemes akváriumot terveznünk, mert nem sok örömünk lesz benne. A víz nagyon hamar beposhad, bebüdösödik, nitrit tartalma felszökik és kipusztulnak halaink, előlényeink. Kisebb akváriumokhoz elegendő a belső szűrés, nagyobbokhoz azonban ajánlatos nagyobb teljesítményű külső szűrőt használni, ami az átfolyó vizet megtisztítva keringeti azt. Web áruházunkban szintén számos szűrő megtalálható, feltüntetve mindegyiknél az ajánlott maximális akvárium méret, amihez használhatjuk.

- Fontos, hogy a vizet folyamatosan fűtéssel lássuk el a téli időszakban. Általában, persze ez hal/élőlény fajta függő, de 24-27 fok közötti az a hőmérséklet amit tartani kell az akváriumban. Erre a célra érdemes automata fűtőt vásárolni, ami lehet egy egyszerű fűtőszál, az akváriumba helyezve, de lehet atfolyó fűtőt is vásárolni, amit a külsö szűrő után kell a rendszerbe iktatni. Továbbá a mai korszerű világban vannak olyan szűrőberendezések, amik tartalmaznak fűtő lehetőséget, így azon lehet beállítani milyen hőmérsékletet szeretnénk akváriumunkban.

- Az előzőek fényében nem árt ha van egy hőmérőnk is, amivel mérni tudjuk, hogy megfelelően működik e az akváriumunk fűtő berendezése. Ez lehet egyszerű higanyos, de lehet egy egyszerű lapka amit az akvárium üvegfalára kell tapasztani.