Akvárium fórum

…akarsz beszélni róla?

április 5th, 2011

Száraz eleség

akvárium fórum, by akvariumadmin.

Olcsó húsnak híg a leve!

Az akvárium díszhal eleségek esetében ez teljesen igaz. Vannak 200-300 Ft -s 200-250ml-s száraz eleségek. Ezek tökéletesek arra a célra, hogy egy jobb vállon átdobott flikk-flakkal a szemetesbe dobjuk. Egy gyártót sem szeretnék megsérteni, ezért nem írom le a nevüket. Nyugodtan induljunk ki az árból, illetve vegyük alapul a minőségi tápok nevét, és ragaszkodjunk ezekhez. Egy cég sem szponzorál, de elhihetitek sok tápot kipróbáltam.

Az olcsó tápok, nem csak, hogy nem nyújtanak elegendő tápanyagot halaink számára, de nagy mértékben szennyezik az akvárium vizét. Jó pár táppal sikerült már bedurrantani (pejoratív) a vizet, pedig igen, odafigyelek a mennyiségre. De a legtöbbjének elegendő az az 1-2 perc míg a halak elfogyasztják, hogy nem kívánatos anyagok oldódjanak a vízbe.

Amiket ajánlok és használok nap mint nap: sera, tetra, ennyi… sokan használják az aquafood-t is, de azt annyira nem ismerem, úgyhogy nem nyilatkozom. Sera, tetra kicsit drágább, de garantáltan bevált, nem kísérletezek tovább.

Szárított szúnyoglárva/vizibolha/tubifex. Ezek helyett inkább ajánlom a komplex eleségeket, és a már korábban említett fagyasztott/élő kiegészítőket. Ilyen komplex lehet pl a sera discus granulat. Ne tévesszen meg, hogy rá van írva a diszkosz. Kicsit drága ugyan, de TESSÉK MEGNÉZNI A TÁPOK ÖSSZETEVŐIT, FEHÉRJE/ZSÍR/SZÉNHIDRÁT százalékot. A már említett 200-300 Ft-s eleségből akár az egész tubussal odaadhatnánk, ha egy normál tápértékű adagot szeretnénk adni halainknak.

Back Top

Responses to “Száraz eleség”

Comments (0) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback url
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!