Akvárium fórum

…akarsz beszélni róla?

április 5th, 2011

Élő/fagyasztott eleség

akvárium fórum, by akvariumadmin.

Még mindig kaja.:)

Szerencsére élő eleségből is elég nagy a választék. Bár nagyban befolyásolja a lakhelyünk, sajnos. Vidéken sajnos sokkal kevesebb a választék, vagy egyáltalán nem lehet kapni. Ilyen településeken vásároljunk fagyasztott formában. Vagy ha az sem kapható, biztos jártok Budapesten, akkor tankoljatok fel fagyasztott áruval. Szintén jó tipp lehet, hogy sokan adnak hentes árut, mint nyers ételt az akváriumi halaknak (pl. pulyka/marha szív).

Szúnyoglárva:
Abból is a vörös szúnyoglárva, ami magasabb tápértékkel bír. Viszonylag könnyen beszerezhető, sőt szabadon befogható. Vigyázni kell, hogy tisztára öblítsük mielőtt beöntenénk őket, vagy csipesszel adagolhatjuk. Valamint arra is, hogy mértékkel adagoljuk, mert sajnos gyakori a nehéz fém mérgezés, valamint bél gyulladást okozhat az akváriumi halaknak.

Tubifex:
Elég gusztustalan jószág, de a tápértéke miatt, még mindig nem ment ki a divatból. Pedig számos betegséget hordozhat, amik aztán szétterjednek az akváriumban. Hűtőben tárolandó, annyi vízben, ami épp hogy ellepi őket, és naponta 1-2x át kell öblíteni alaposan. Mielőtt halainknak adnánk több napig tárolni kell, hogy a bélrendszerük teljesen kiürüljön, ami a betegségek fő hordozója (a fagyasztottal ezt nem érdemes megtenni:)). Számos országban betiltották. Az okát nem tudom, de valószínűleg ezért.

Artemia (sóféreg)
Viszonylag jó tápérték és házilag is kikelthető. Kis aranyszínű golyók, amiket folyamatosan bugyogó jódmentes sós vízben kell keltetni (24-30 óra). A kikelt állatkák rák féleségek, amiket sűrű szűrőbe öntve, vagy felszippantva kell megfogni és odaadni berakni az akváriumba. Mindig csak annyit keltessünk, amit egy etetésre oda is adunk. Fagyasztva is kapható, amit nyilván nem kell keltetni.

Ezek nagyjából, amik Magyarországon is beszerezhetőek. Fagyasztott formában persze más a helyzet, különböző rákfélék, kagylóhús, zöld eleségek, sőt hentes áruk is. Ha valamiről nem tudjátok mi az, kérdezzétek meg az eladót (ha nem tudja ő sem, ne vegyétek meg tőle:)), vagy itt is lehet kérdezni.

Back Top

Responses to “Élő/fagyasztott eleség”

Comments (0) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback url
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!