Akvárium fórum

…akarsz beszélni róla?

április 5th, 2011

A vitorláshal

akvárium fórum, by akvariumadmin.

A vitorláshal (Pterophyllum scalare) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába, a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a Cichlidae családjába tartozó faj. Kissé savanyú vizet kedvelik, könnyen tartható fajta.

Közepes, illetve nagy akváriumba ajánlott. Nem ajánlott kisebb testű halak mellett tartani, mert bár előfordul, hogy semmi bajunk nem lesz vele, mégis az esetek többségében felzabálja a kisebb testű halakat. Ennek ellenére eddig mindig sikeresen tartottam (1-2db-t) őket neon halakkal, és hasonló nagyságú halakkal együtt. Azt viszont megfigyeltem, hogy ha rajban vannak, akkor nem igazán tanácsos kisebb halakat betenni hozzájuk, mert percek alatt végeznek velük. (egyszer sikerült 10 kis vitorlás közé betenni kb 30 zebradániót, hááát horrorba illő volt a jelenet, mire észbe kaptam 5-10t széttéptek, mindezt 2-5 perc leforgása alatt.)
Jó páran viszont panaszkodtak, hogy nekik hiába van kevés pontosan 1 db vitorlásuk, mindenkit xxxxogatnak, csipkednek. Érdekes, hogy nekem még 1 ilyen vitorlásom sem volt. Pedig volt már összezárva 50 L-s akváriumba zebradániókkal, neonokkal. Na mind1, lényeg, hogy óva legyetek intve:)

Back Top

Responses to “A vitorláshal”

Comments (0) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback url
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!